Selasa, 20 Julai 2010

x suke x suke x suke x suke..................

uiks....apakah ini??
apa yang dah terjadi tetibe je entry cakap x suke...
x suke sape?? enchek tunang?? kawan2?? fb mania?? kawan2 alam maya??
owh tidak....bkn dyan x suke kat enchek tunang...kat kawan2 dan semua tu..
dyan suke semua..sayang semua....
sebenarnye kan..sebenarnye...
iysh,,,,macam x nak cite tp kena cite gak nti korang sume tertanye2....
korang ade bace x entry sebelum ni??
ade ke x ni?? klo x de korang kelik lah kat cni....
k dyan terus terang je lah...
hari ahad bersamaan 18 julai 2010,patut nye dyan n enchek tunang ade shooting pre wedding
mcm kat entry yang lepas tu la kan.....
sume dah ready,barang2 dah ade,baju dah bergosok rapi...
dah siap pakai perfume banyak2 lagi....
sepatutnye kitorang nye mase tok bergambar tu dalam kul 4-7 ptg...
so pagi2 dyan dh siapkan brg2 ape yang patut,,bkn ape x nak nti ade yg tertinggal ke ape2 kan....
padahal dalam hati x sabar nak berposing2 ngan enchek tunang....
so bile sume barang2 dah ready,,,
dyan lepak la tgk tv sambil on9.....
ngah khusyuk on9 n tengok tv tetibe cuaca dah lain...
gelap n hujan pun turun.....mase ni jam menunjukkan baru kul 1.15....
berkata dalam hati "alahai lambat lagi....sempat lg berhenti hujan ni....."
nak sedapkan hati yang x sedap sebenarnye.....
so kul 1.45 mcm tu abg photografer kol.....
abg lan : hello..askum dyan....
dyan : ye hello abg lan..wsalam....
abg lan : cam no ni..hujan lobek bona ni hah.....
dyan : tu la pasal bang lan...dyan pun tergerak ati nak kol tp tp abg lan dah kol....cmne ni??
abg lan : ye ke....tu la pasal....x pe dyan,,skung kite tunggu je,,kite tgk cuaca ni dlu...
             mane tau jap lagi ok...kite jumpe je kat ******** tu dlu ea..nti kite bincang...
dyan ; owh...hah ok2 klo macam tu...kite jumpe dlm kul 3 lebih ea....
abg lan : hah ok2... (letak phone)

so dyan msg enchek tunang,,bgtau ngan die yg abg lan tu kol n kuar umah dalam kul 3 mcm tu...
masa ni tetap hujan lagi,,,langit pun x menunjukkan yang matahari x nak kuar.....
kejap2 tengok kat luar..kejap2 baring kat bilik....
berulang2 wat bende yang sama dalam masa 10-20 minit......

lebih kurang kul 2,,,msg enchek tunang n bgtau dyan nak siap2 sume....
masih hujan lagi ok....

kul 3 sume dah ready...barang2 dah masuk dlm kete....
baju dah letak elok2 kat seat belakang coz takut kusut....
sorry kete dyan x de penyangkut mcm kete2 lain.....
so enchek tunang pun dah datang umah,,datang n pakai baju yang sedondon lagi mase tu....
iklan ckit.....baju batik sedondon tu hadiah dr bunda sebenarnye,,beli kat bandung....
so dah sedia nak g,,siap enchek tunang minta izin lg kat parent dyan....
keadaan cuaca masih dalam keadaan yang sama ok....
teruskan perjalanan.....

dialog dalam kete....
enchek tunang : camne nak gambar2 ni dengan hujan2 ni....??
dyan : abang ni nape?? kite g dulu tempat tu n tgk cuaca kat sane mane tau kat sane x hujan.... (mase ni rase nak tampar muke enchek tunang tampar muke sendiri)
enchek tunang : ok kite g la ni kan...aah kan mane tau kat sane matahari dah timbul....(nada perli ok)
dyan : ape kes ni nak perli2 B lak??
enchek tunang : mane ade perli btol ape...(nada perli lagi....)
dyan : what ever.... (sambil tutup mata)

sampai kat tempat yang di janjikan a.k.a tempat abg lan tunggu kitorang....
enchek tunang parking kete sebelah2 ngan abg lan sbb senang nak bcakap sbb hujan masih turun lagi....
cakap punye cakap..diskas punye diskas...bincang punye bincang....
ktorang pegi kat tempat or lokasi penggambaran....cewaahh....
wah..tempat nye mmg cantik,,,teruja sekejap walaupun x turun coz x de payung...
tp enchek tunang n abg lan tu turun sbb nye dorg ade topi....
ada lah dalam 10-20 minit enchek tunang n abg lan tu borak n bincang2 kot....
so enchek tunang masuk kete n bgtau pegi tempat 1 lagi....
otw g tempat yang 1 lagi tu enchek tunang siap nyanyi2 lagi tp sume lagu perli dyan n cuaca....
sangat kejam ok....
dalam hati rase nak cium2..peluk2 je enchek tunang ni sepak terajang laju2 je kat enchek tunang.....
dyan punye xcited die leh lagi nak perli2 nyanyi2 bagai2 dlm kete....
so sampai tempat lagi 1,,,dyan still dlm kete n dorang kuar borak2 hisap rokok...
dlm kete dyan dah gelisah dah coz view nye mmg sgt2 cantik....
alangkah indah nye klo cuaca elok.....
dlm 10-15 minit macam tu enchek tunang masuk dalam kete,,,
abg lan tu plak datang kat kete dyan n ckp MEMANG TAK BOLEH NAK SHOOT.....
ape?? ulang lagi sekali....
MEMANG TAK BOLEH SHOOT......!!!!!!!!!!!!!
so x kan nak bantah plak kan sbb nye enchek tunang dah setuju kat sebelah.....
dengan muka yang penuh senyuman,,,,
"aah la abg lan...x de rezeki kite hr ni...kena tgu cuaca ok la...." (time ni klo leh nak senyum sampai telinga...)

so ape lagi,,gerak balik umah la....
dengan rase hati yang mahu menanges di bahu enchek tunang tp kena sabar coz kite hanya mampu merancang tp DIA yang menentukan....
dyan curi2 tengok muka enchek tunang,,
omaigod....die nampak frust juga tp berlagak cool seperti sedang makan aiskrim mat cool tu.... *sigh
x boleh nak salahkan sape dalam hal ni kan....
so kena tunggu la mase n hari yang sesuai untuk shooting....
harap2 cuaca menyebelahi kami la pas ni....

ok sampai rumah dyan n enchek kuar kan baju n barang2 sume....
tukar baju lain...dan enchek tunang terus ke dapur cari 'sesuatu' sambil berkata....
"hujan2 ni sedap makan maggi ni......." sila kan makan ye enchek tunang......
fuh tah la....x tau nak gambar kan perasaan mase tu ok....
yang penting kena sabar....dugaan nama nya ni........



nota kaki : tunggu je lah ye entry yang baru pasal pre wedding shoot ni........

4 ulasan:

JULYA berkata...

cian nye dyan...boleh bayangkan tu.ibarat dah lama tak jumpa BF bile nak kuar dating tak jadi.camtu ler perasaan nye ek

AngahSayang2314 berkata...

ermmm ada2 jer la dyan nie hehehe
apa2 pun kena sabar tau

dyansayangidris berkata...

frust....sedih nak nanges....
sume ade mase ni juju.....geram tau dgn muka cool yg x ikhlas tu....argh...tidak............

dyansayangidris berkata...

ade2 ape lak angah oi....
mcm2 hal kena rase lately ni...