Khamis, 21 Januari 2010

encik tunang.....saye happy sangat semalam......

title entry ni same ngan status muka buku dyan pagi ni.....
(status tgh hr nti kompom dah tukar.......)
camni ye kawan2 yang tertanye2 psl status dyan tu....smalam encik n cik tunang meluangkan masa bersama....
dating la.....
jgn pk lain la....s
ile ikuti dialog antara encik n cik tunang ye......


encik tunang : nak g mane B??
cik tunang : erm....B nak beli *** la bang....coz yang ade skung ni dah x sedap pakai..... :-p
encik tunang : nak beli kat ne??
cik tunang : kat mane lagi kat tempat org jual *** la..... (dlm ati bkata,x kan nak beli *** tp g kedai hp kot......)
encik tunang : cr kat giant je lah....x nak la g jauh2 lg pun kat giant murah ckit...beli mahal2 pun bkn org nampak....
cik tunang : x kisah la mane2...mmg la org x nmpk pun...org pun x penah tanye beli mahal ke murah......


so sampai kat giant......
(dalam ati dyan tertanye2,encik tunang nk ikut ke mase dyan pilih2 *** nanti...adoyai malu nye)

fuh.....selamat mase masuk je dlm giant tu dyan tgk encik tunang terus je g tempat lain....just kite orang berlainan lorong je....pilih punye pilih x de berkenan....then teringat coz mase nak masuk giant td kat luar tu ade promosi ***....better tgk yang kat luar tu dlu mane tau ade yang berkenan....so dyan pun cari la encik tunang coz nak bgtau kat die yang dyan nak tgk kat luar dlu....dyan suh die tgu kat dlm je....sbbb dyan nk masuk lik nanti..tp degil,nak ikut gak...ok la..ikut la abang.....

so kat tempat promosi kat luar tu......

dialog dyan n makcik yg jage *** tu......

dyan : kak yang ni ade kaler lain x?? (sambil belek2 ***...mase tu encik tunang berdiri jauh ckit....)
makcik giant : nak kaler ape dik???size ape???
dyan : nak kaler pink??x pun yang mcm ni tp size lain...... (mata bertentang mata ngan encik tunang)
makcik giant : kaler pink x de dik....nak size ape???
dyan : klo x de nak kaler ni la..... (coklat n soft grey....) size ** ea kak......
makcik giant : nah ni dik....dua je ke??
dyan : dah la dua kak....sok2 beli ag.....
makcik giant : nape suh suami adik duk jauh2 je..x suh die pilih skali ke tok isteri die??
(dlm ati--> OMG.....makcik,tu bkn suami saye...die tu tunang saye....)
dyan : hah???isyh..x pe lah kak...malu la die tu...tu yg duk jauh2 tu...ok lah kak nak byr dlu ea...time kasih kak......

before kuar dr giant......

encik tunang : nape td B???
cik tunang : nape ape bang??? (wat2 x tau,pdhal tau sgt2....)
encik tunang : td org tu ckp ape??nape gelak2??
cik tunang : xde lah..akk tu ckp nape suami x tolong pilih skali...
encik tunang : tolong pilih je kak oi...bkn leh tgk pun..lom jd suami kak oi....
cik tunang : hahahaha......... (mcm nak gelak guling2.....)

so mase nak kuar g tempat parking....encik tunang ajak tgk bhoot2 (btol ke ejaan ni??) alahai yg ade org jual2 umah baru tu la....ape tah name nye....konon nye nak mula survey la tuk dah kawen nti....huhuhu..dah mula teruja nak kawen nmpk encik tunang ni...sabar2...bulan 9 x lame je ag.....

pas g giant ktorg g makan kat ampangan......


dialog mase makan..... (jangan amalkan berborak mase makan ok....ini sangat tak baik....)


encik tunang : byk beli td B???
cik tunang : due helai je....nape???nak tgk ke???
encik tunang : x nak la....tanye je....
cik tunang : x nak la cite psl tu bang....nti abg termimpi2 lak nak pakai bende tu (giler ape dyan encik tunang pakai ***)
encik tunang : hoi...giler ape abg nak pakai plak.....
cik tunang : hahaha....ok2 tukar topik k...erm B nak tempah kad kawen kat jakarta je ea bang???
encik tunang : x payah la jauh2 sgt tempah..B just tgk design mane yg B suke nti bgtau abg...kwn abg ade wat gak kan...nti harga leh runding ngan die...x yah yg mahal2 nti org buang2 lak kad kite tu.....
cik tunang : erm ok la klo mcm tu..btol gak ckp abg..nti org buang2 lak..tp B x penah buang bile org bg kad jemputan....
encik tunang : fikiran orang x same ngan fikiran kite....

pas makan nak lik umah dyan ckp kat encik tunang yang dyan nak drive lak.....
die pun mmg ngah penat so dengan hati yg rela die bg kunci kat dyan....tp yg x best nye bile dyan setat je enjin kete trus ikon minyak berkelip2 minta di isi...OMG....x adil..ni nak kena isi minyak lak....x pe2...g la isi dlu...so otw lik umah pas isi minyak tu encik tunang bleh tertido siap berdengkur lagi....its not nice ok abang....dyan pun ape lg...saje la bawak kete slow2....g pusing2 tah mane2....rase syok lak bile dyan drive n encik tunang ade kat sblh n die leh ag tido...seronok plak rase nye....bile kaki ni dah rase penat asik tekan minyak n tukar gear je dyan pun amik kputusan nak balik umah....tp time tu encik tunang dah bangun...die siap ckp "pusing2 la dlu B....jap ag la lik umah...." pas ckp mcm tu die terus peluk dyan....sumpah demi ALLAH....dyan terkejut tersangat2....dyan hampir hilang kawalan stereng...dyan cepat2 berhenti kan kete tepi jalan....then tanye kat encik tunang...."abg mimpi ke???".....die bru tersedar ape yg die wat td....tp dyan bantai gelak coz x penah tgk die ngigau mcm tu skali...huhuhu....hope mase die ngigau tu bkn ngan org lain la...hope dyan la dlm mimpi die tu....sweet sangat mase die suh pusing2 tu n yg lg sweet die peluk tu....nti dah kawen peluk tiap ari pun x pe bang...skung x leh ag k...bukan muhrim....huhu.....

ok pade sape2 yang tertanye2 pasal status dyan kat muka buku tu..kat blog dyan dah jelas kan ea...pade yang dah bace blog ni sori la klo ade bahasa2 yang kurang nyenangkan k....korang tau2 sendiri dah la ape bende yang dyan g beli tu ea....

sorri pitcha x de tok entry ni......

2 ulasan:

ladybirdsgtcute berkata...

hahahahha.. kelakar gak tunang Dyan eh.. Seb baik la asben ati tdo tak mengigau.. :))

...Daisy berkata...

hehe..dia mesti mimpi dyan punya ***...sbb tu dia ngigau peluk yan....huhu