Khamis, 20 Mei 2010

~preparation part 1~

fuh memandangkan tinggal 128hari lagi dyan akan mengakhiri zaman bujang ni x salahkan dyan nak wat entry pasal persiapan hari kawen dyan kan...huhu..yg kat side bar tu saje2 je tu...yg ni kire bru btol la ckit..if ade perubahan akan di edit di part 2 lak k....

baju nikah ~ insyaALLAH dyan akan pakai baju jubah untuk majlis akad nikah nanti...design baju nikah ni sebijik macam design yang kakak angkat dyan buat kan,mule2 nak tempah je baju nikah ni ikut design tu tp mase g jakarta baru2 ni ternampak baju jubah kat 1 butik tu,sebijik same dgn design yang ade ape lagi terus belilah,x lah penat2 nak hntr kat tailor...sangat suke dengan baju tu..tidak sabar nak pakai rase nye....baju nikah untuk encik tunang plak warne yg senada ngan jubah dyan td,encik tunang akan pakai baju melayu mase nikah nanti....(dalam hati encik tunang die nak pakai coat ala2 Rado dlm cite Intan dlu tp dyan x bagi coz x suke la....hope encik tunang tunaikan permintaan dyan..)

baju sanding (pihak dyan) ~ baju sanding utk rumah dyan nanti di terbangkan terus dr jakarta....fuh kepoyoan plak di situ...bkn poyo la tp btol la...baju sanding mase umah dyan nnti mmg tempah kat jakarta,beli kain kat jakarta..kain lace sane murah2 berbanding kat mesia...berbaloi2 gitu....kenapa x nak sewa kat mak andam ea??parento ku xnak sewa2,dorang nak baju jd hak milik sendiri...huhu..so sape2 yang berminat nak sewa baju dyan nanti akan di pertimbangkan ok...cantik or x dyan peduli ape,janji bagi dyan,encik tunang n family suke sgt kat baju tu...klo nak tau baju tu cmne,tgu la wedding dyan nanti k..design baju tu pun di buat oleh kakak angkat dyan....huhu...(tema di rahsiakan)

baju sanding (pihak idris) ~ baju sanding untuk pihak lelaki x di tempah dr jakarta ok coz mase tu encik tunang ckp nak wat majlis sekali je,kat umah dyan je..tp fikiran die bertukar n nak wat majlis gak kat umah die so ape lagi kena la cr kat andaman....so isnin lepas dyan dengan demam mengagahkan diri bersama encik tunang pegi kedai andaman tu coz nak g pilih baju...alhamdulillah baju utk umah lelaki dah dpt cume nak fitting je nanti..akk tu ckp dlm 3 minggu before majlis....(tema di rahsiakan)

kad kahwin ~ klo bab kad jemputan perkahwinan ni mmg dyan agak tacing ckit..kenapa?? aduyai..korang bace je lah kat entry dyan yg ni...~kesedihan~ ....k dah x mo sedih2 lagi...sambung cite yang x abis ni....ok,pas g pilih baju kitorg (kitorg ni termasuk bunda dyan k) pun g kedai sebelah tu..ape lagi g tempah kad kawen la....kebetolan encik tunang leh luangkan mase baik setelkan hal2 yg berkaitan....sblm masuk kedai tu encik tunang ckp tgk n tanye harge je dlu..so dyan ngan blur2 nye pun iye kan la....tgk punye tgk,tanye punye tanye encik tunang ckp terus tempah....wah excited btol suamiku tunangku ni....orang kedai ni ckp die ambik mase dlm 2 minggu utk siapkan kad tu...so bile kad dh dpt nanti dh boleh la minta2 alamat kawan2....warna kan ape??tunggguuuuuu............

doorgift (pihak dyan) ~ doorgift dyan nanti sangat2 kiut miut...x leh bgtau sekarang..kena di rahsia kan juga....owh ye,door gift ni dyan beli mase kat jakarta aritu...so sape2 yang nak sile dapatkan mase wedding dyan nanti ye.....

doorgift (pihak idris) ~ doorgift utk umah laki,mmg dyan x tau coz encik tunang lom g beli lagi..sibuk cr duit kate nye..so tgu je lah ye....kat nilai 3 byk belambak cume pilih mane yg bkenan je nanti k.....

flower girl ~ flower gul dyan secara x rasmi nye ade 7-9 orang..tp yg rasmi nye 2 org je...yg x rasmi tu sbnrnye saje2 je bunda dyan belikan baju gaun tok dorg..tp yg berdua tu mmg akan jadi flower gul dyan...baju dorang dah ade,cuma yg belom ade gelang tangan n bunge kat kepala dorang..fuh....mintak kat mak masing2 ea...hihihi

cadar pengantin ~ cadar pengantin dah siap 85% ok tuan2 dan puan2...cadar pengantin dijahit sendiri oleh bunda dyan...sangat2 hargai pengorbanan bunda nak jahit...demi anak tersayang kan....

katil pengantin ~ katil sudah dyan bgtau dlu kan...di entry yang ni... katel kami .... best nye dapat tido katkatil baru dengan encik suami nanti....lallallalalala....

bunga manggar dan bunge telur ~ akan di beli sahaja...bile??tu belom tau lagi...huhu.....

photografer ~ ok pasal photografer dyan ade 2 orang photografer k....nape sampai due orang plak?? yelah sorang tu dyan gune tok gmbr pre wedding..klo ikut kan dyan n tunang nk gune orang yg same tok majlis sanding nanti tp di sebabkan mase majlis kan umah laki dh di booking so terpaksa lah cr lain... klo sape2 yang nak kawen n cr photografer dyan suggest kan dengan abang lanz . so yang tok majlis nikah n sanding nanti insyaALLAH gune abang epoul .... ni salah sorang kawan encik tunang,dah tgk gambar die not bad gak la....so tok pre wedding lom tau lg nak shoot bile...tunggu entry pasal pre wedding k....

1 ulasan:

b.E.L.L.e berkata...

wah..tak sabar2 die ek?hehe.